Mitt finaste hjärta är borta!

För 1 ½ vecka sedan fick älskade Yazza somna in och hon blev 11 år och 2 månader!

Hon har varit krasslig en längre tid och till sist gick det inte längre men nu är hon uppe i hundhimlen tillsammans med sin älskade lekfarbror Jack och har det bra.

Du finns i mitt  hjärta för alltid ❤ 

Yazza 10 år!

Nu har Yazza fyllt 10 år och är fortfarande fräsch och pigg med bara lite krämpor och dom klarar vi av med lite smärtstillande och nu har jag gått över till seniorfoder där det finns glucosamin som är bra för lederna!

 

Och som vanligt så är hon på G att löpa men det funkar ju bra för oss och det är tack vare att Ture är så cool ända fram till hon höglöper men vi särar på dom under dom dagarna och sen när det är klart så är det klart för honom också!

 

Ja det var lite uppdatering på Yazzas sida!

Löper igen!

Nu är tiden ur led för Yazza löper igen efter 2½ månad och det känns ju lite jobbigt för både oss och Ture men det är visst så när tikar börjar bli äldre att dom kan löpa lite oregelbundet men det här ville vi ju inte!  

 

Annars så är hon superpigg och man kan tro att hon går på amfetamin för det går i 100 knyck i stort ett hela tiden och det är oftast hon som manar till lek när dom är ute och Ture är inte sen att ställa upp på det så jag hoppas detta håller i sig några år till!  

 

Ja det var lite om Yazzas tillstånd just nu!

 

 

En liten uppdatering!

Mitt allra finaste hjärta.

😀Undrar varför jag alltid uppdaterar Yazzas sida när hon löper för så är det den här gången med, hahaha!

 

Ture börjar visa att höglöpet är så nära nu men det är bra så hon är färdiglöpt när vi ska upp till Säfsen den 24/9 , vore lite jobbet om hon hade löpt då men nu slipper vi det!

 

Hon har blivit 9½ år nu men är fortfarande så pigg och på alerten, lite skavanker har hon ju, ont i höfterna mellan varven, öronen som måste rengöras med jämna mellanrum, sköldkörtelfel som hon äter medicin för och sen har hon en tumör som vi i samråd med vår fina veterinär inte tänker göra något åt för det kan leda till spridning och det vill vi inte! Hon har inte ont av det och så länge hon är pigg och inte lider så fortsätter vi som förut!

 

Ska försöka ta en del fina kort på henne och lägga ut i hennes fotoalbum så ni får se vad fin och välbehållen hon är!

 

Kram på er hälsar Yazza ❤

Se där, nu löper hon igen mitt lilla hjärta!

Ja nu ör det dax igen för löp och nu är hon inne i höglöp så Ture är i sitt esse men ändå så duktig! Vi valde den här gången att hålla dom i sär dom här mest intensiva dagarna för Yazza blir så arg och stackars Ture får ta emot mycket stryk från henne och det är inte ok tycker vi så vi valde att göra så här!

 

Annars så mår hon bra och hon äter sin sköldkörtelmedicin med lite bredbar pastej och nu har vi ju hållit på i över två år så hon vet precis vad som gäller när man knäpper ur tabletten och då kommer hon som ett skott och sitter och väntar+ att Ture har också lärt sig att höra knäppet så han får också lite pastej!

 

Hon har fyllt 8 år nu i Mars och det är svårt att inse att åren går och att hon blir äldre men jag hoppas vi får många år till så vi kan njuta av min pension men det visar sig väl men än så länge mår hon ju bra!

 

Hon är så himla go den här hunden och tillgiven mot allt och alla och våra barnbarn bara älskar hon, när jag skypar med dottern som just nu bor i Tyskland så hör hon när telefonsignalen startar och då kommer hon och piper och är alldeles upphetsad och när hon hör dotterns röst blir hon helt galen och springer runt och kollar vart hon är någonstans men tyvärr så hittar hon ju inte på henne!

 

Ja ni den dagen som hon inte finns mer så blir livet inte lika roligt längre och jag kommer att sakna henne enormt och det blir nog ingen mer hund men å andra sidan ska man inte säga aldrig men som det känns just nu så blir det inte så!

 

Ja det här var lite om hur Yazza har det just nu men vi återkommer igen!

 

Kram och nospuss från Yazza ❤

Ytterligare ett löp!

Godmorgon!

 

Jag skriver tydligen bara när Yazza löper vilket hon gör den här gången med men nu är vi i sluttampen tack och lov men det har faktiskt funkat bra den här gången för vi höll dom lite mer åtskilda och sen har vi jobbar mycket så det värsta var över när vi släppte i hop dom och i dag så är det som vanligt igen!

 

Ture är ju väldigt duktig måste jag säga för det kan inte vara lätt att vara kille och vara så kär och så får man på moppo så fort man tittar på tjejen!!

 

Vi har jobbat i natt midsommarafton och jag åker upp och rastar henne en gång per natt eftersom jag inite får ha med henne i tjänstebilen och det funkar bra och det är nog för att hon  älskar sin bil för ofta när jag kommer för att ta ut henne för rastning så ligger hon på rygg och sover så det dånar om det och det känns bra tycker jag!

Det har börjar en ny tjej hos oss som är hundförare och hennes tilltänkta hund är för ung ännu så han ligger också i bil men han är helt skogstokig och skäller för ingenting och det känns inte ok för han drar ju igång Yazza också och det jag märker på henne är att hon är tröttare än vanligt men det beror ju på att dom sitter och skäller ut varandra hela tiden vilket jag sa åt henne i går att det känns inte bra eftersom jag vet att Yazza är tyst vilket mina kollegor bekräftar också när dom går förbi min bil så jag vet inte hur vi ska lösa det här men jag har tyvärr inget annat val som det är nu!

 

Vi har varit på årliga kollen för hennes sköldkörtel och tagit prover igen och den här gången var det lite lägre än förra året men det är ingen kris eller så utan hon ligger inom dom värdena man ska ha så vi fortsätter med 2 tabletter om dagen men däremot så hittade Sara vår veterinär en ev tumör i ett av hennes juver men det kunde också vara ett hormonproblem eftersom då hade hon inte börjat löpa ännu men den ska jag hålla koll på och sen hittade vi en liten knuta på ena sidan av ryggen också så jag ska be Sara kolla upp det men det är inget som man märker att hon mår dåligt av men som sagt var vi håller kollen på detta!

 

Ja annars så är hon pigg och kry men man anar att hon börjar bli äldre och hinner inte riktigt med i Tures svängar längre och ibland så har hon ont i sin höft och i sin rygg men hon får Norocarp i 10 dagar och så funkar det igen och det är inte varje månad hon får ont utan sista gången var förra året så det känns ändå ok att ge henne en 10 dagars kur så hon blir smärtfri igen!

 

Ja ni ser det händer grejer här hos oss men huvudsaken är att Yazza har det bra och tycker livet är gott!

 

PS!

Hon hälsar!

DS!

Ny uppdatering för min fina Yazza 20150109

Ja så var det dax för Yazzas löp igen och den här gången höll hon ut lite mer än 6 månader och det är vi så glada för eftersom Ture ska köras upp för polisen i Maj och löper inte hon då så blir han ju mycket lugnare och fin så nu håller vi alla tummar och tår att hon fortsättningsvis håller 6 månader emellan löpen!

 

Hon är en så go och fin tik så det kommer jag aldrig att få igen tyvärr och jag har bestämt att den dagen hon inte finns något mer så kommer jag att fundera över om jag ska ha en ny hund eller inte och det kommer inte att bli schäfer igen för min del för jag inser att jag orkar inte med det rent fysiskt men ska jag ha hund igen så blir det en liten ras tror jag eller så nöjer jag mig med att vi har Ture kvar och han är ju endast 3 år i sommar och Yazza blir 7 år nu den 2/3 men jag får se hur jag gör! En fråga att återkomma till!

 

Hon  gillar absolut inte vår galning till granne och hon måste känna att jag reser ragg så fort jag ser honom för när han är ute och donar på sin tomt så lyfter hon svansen och sen morrar hon allt vad hon är värd och första gången hon gjorde det så blev jag helt perplex för jag trodde inte det kunde komma något så grovt ur hennes lilla fina mun men se det gjorde det och hon visade verkligen honom att kom igen lilla gubben så kommer det att göra riktigt ont om du närmar dig min matte och jag uppmuntrade henne faktiskt fast det kanske är fel i vissas ögon men med tanke på hur han har hotat oss här runt omkring så tycker jag att det är helt ok att ge henne beröm faktiskt och jag vet att hon backar upp mig om det skulle behövas för honom litar jag inte på ett dugg!

 

Ja det är lite om hur vi har det min goding Yazza och jag!

Jag återkommer snart med uppdatering!

Ja nu var det väldigt länge sedan jag var in och uppdaterade Yazzas sida så nu  var det verkligen dax!

 

Hon ska snart börja löpa igen men det vi pysslar med just nu är att rengöra hennes ömtåliga öron med öronrens + Betnovat och jag kan säga att jag är inte poppis just nu men det här är verkligen nödvändigt för henne och hon är ett öronbarn tyvärr!

 

Var på ett föredrag ute på VHC Ultuna förra Lördagen då en hudspecialist pratade om just öroninflammationer och hur hemskt det kan se ut och det rådet jag fick var att köra öronrens + Betnovat i 14 dagar och sen fortsätta med Betnovaten 1 gång per vecka i resten av hennes liv p.g.a att hon får fullt med jästsvamp hela tiden så det här är det man rekommenderar och så får det bli!

Hon ser mycket bättre ut nu och hon är jätteduktig kan jag meddela!

 

Ja det här var lite om hur mitt hjärta har det just nu och för övrigt så är hon jättepigg kan jag meddela!

Lilla Yazza!

Lilla Yazza är inne i sin skendräktighet och vill inte äta sin mat och letar hela tiden efter ett litet bo och lägga sig i och få sina valpar men tyvärr så kommer det ju inga!

 

Det här brukar ta ca1½ vecka innan hon är som vanligt igen men det är ju jättejobbigt för henne och även för mig som blir så orolig när hon inte äter men jag vet ju att så här är det efter varje löp men det spelar ingen roll för jag är lika orolig i alla fall!

 

Hon är ju pigg och så och hoppar och skuttar runt med Ture så det är ingen panik men ändå!!!

 

Jag skulle egentligen kastrera henne men det är så fruktansvärt dyrt och just nu med sjukpenning så finns det inte utrymme för det men det är ändå en tanke som ligger och gror + att det skulle bli så mycket lättare för Ture också om hon inte löpte!

 

Ja ni ser hur det kan vara men jag klagar inte utan tar det som det kommer!

 

Kram på er! ❤

 

Vilken go hund jag har!

Tänk att jag har en så go hund och just nu är hon väldigt mammig för hon löper och ska snart in i höglöp men jag måste säga att hennes bästa lekkompis Ture är helt fantastisk och just nu så bryr han sig inte vilket är skönt och han och husse jobbar långvecka och kommer inte att vara hemma så mycket så då hinner ur höglöpet och sen är det hon som bestämmer kan jag meddela!

 

Nej jag ville bara meddela att jag har en go hund!

 

Kram på er!

Frihet!

I dag så har Yazza varit ute i stort sett hela dagen och hon älskar att gå runt med sin lila fina kong som ser ut som en ekorre och den kan man fylla på med godis så hon får jobba lite också!

 

Just nu så ligger hon ute på altanen och njuter av både skugga och sol med en väl fylld vattenskål bredvid sig och hon väntar nog på att husse och Tyrre ska komma hem från deras promenad tror jag!

 

Vi är ensamma hemma i kväll eftersom husse och Tyrre ska jobba 2 nätter nu och dom ska ha min bil eftersom husses bil är trasig just nu så det är tur att matte är hemma ochär sjuk för annars så hade det blivit problem!

 

Jag återkommer snart igen och berättar ur vi har det på dagarna!

Mammas goding!

I dag så ska jag och Yazza dra i väg till Enköping och hon är så van vid att få följa men så dom gångerna hon inte får det så lovar jag er att hon surar i flera timmar efter att jag har kommit hem men i dag så slipper jag bli utfryst!!

 

Tänk att hon har blivit hela 5 år och är så snäll och go men är inte världens bästa ur den mentala vinkeln men det gör ingenting för hon är så rolig att arbeta med och hon är jätteförtjust i mina barnbarn och det är en viktigt del eftersom dom kommer lite då och då och hälsar på!

 

Hon och Tyrre är ju bästa kompisar nu också men hon kan vara lite ful och hoppa på honom och bita lite grand men han kan säga ifrån och det är ju inte så poppis då men i det stora hela så funkar det jättebra och nu hoppas vi att det inte kommer in någon ny hund på många år!

 

Jag kommer att uppdatera så ofta jag hinner vad som händer i Yazzas liv så ni får vara med på vår resa!

Välkommen in till Yazza!

Här har jag tagit ett kort på Yazza där hon sitter och väntar på att jag ska bli klar med fotograferingen så vi kan gå vår promenad och den här bilden togs en vårdag 2012 ute på vår äng!

En dag i Yazzas liv!

Hej goa vänner!

 

Här kommer en liten rapport om hur Yazzas dagar ser ut nu för tiden!

 

Hon är precis på väg att börja löpa igen och tyvärr så har hon bara 5 månader emellan löpen men det är bättre än 3 månader emellan i alla fall och då har hon en liten egenskap som hon bara praktiserar när hon ska till att löpa och under + efter löpet en period: Hon äter all bajs som hon kan komma över och det innebär att hon är konstant bajsnödig och ska ut väldigt tidigt på morgonen vilket inte sker annars så nu får man passa henne hela tiden och kolla vad hon gör och vad hon får i sig men ibland så misslyckas vi ju och jag kan ju säga att vi pussar inte varandra då inte!!!

 

Hon är världens snällaste , gladaste , goaste men en liten försiktig hund som inte är så mentalt stark men det gör inget för hon formligen älskar alla människor och det finns inget ont i henne heller och ni skulle se henne när mina barnbarn är här och då är lyckan fullkomlig kan jag säga och det är väldigt uppskattat av barnen också så där råder det ömsesidig kärlek ❤!

 

Just nu så har hon tappat all päls så hon är inte i sin bästa kostym precis men snart är pälsen tillbaks igen och då är hon så snygg och vacker och det som är största sorgen är väl att hon har hängöron + sitt höftlerdsfel som gjorde att vi inte kunde ta en kull valpar på henne men å andra sidan så är hon min helt och hållet nu och jag tror att min uppfödare känner sig nöjd med det också!

 

Yazza älskar att vara ute och leka med sin bästa kompis Zero och dom kommer jätte bra överens och husse Kenth tar med dom ut på långpromenader just nu eftersom jag är justerad i mitt knä och kan inte gå så långt tyvärr men det ska väl komma bättre tider igen hoppas jag!

 

Ja så ser Yazzas dagar ut just nu men vi återkommer med mer info vad det lider!

 

Kram från Yazza genom matte Ulla

Yazza löper!

😀 Hallå allihopa

 

Nu löper yazza och denna gången höll hon 6 månader så där ser man vad Prisma styrde deras löpperioder, hekt otröligt tycker jag!

 

Hon har ju en ny och ung herre som har flyttat in till oss  som heterTyrann och han är 19 månder gammal och dom kommer jättebra överens och han är faktiskt väldigt cool när det gäller hennes löp men å andra sidan så höglöper hon inte än men det visar sig hur det går!

 

Hon gillar honom eftersom hon får jaga honom jättemycket när dom är ute och för henne är det en seger varje gång eftersom hon blir lite rädd när hon blir jagad men jag tror att dom har utbyte av varandra när det gäller den jakten!!

 

Ja det här var lite grand om vad som har hänt sedan sist men vi återkommer!